L'Alba del 10La nit s'ha anat tornant un punt violenta per culpa del vent, violenta però d'una nitidesa de somni. Res a dir quan el que pretens és repetir el teu ritual de contemplació anual. I el fer exacte dels cels ha volgut que aquest desembre hagi sigut un d'aquells mesos excepcionals amb dues llunes plenes i que la segona hagi sigut la d'avui; impecablement situada a ponent perfilant els relleus del prelitoral. Embadocar-se amb un nocturn montserratí ajuda molt a resistir els embats de la ventada.
Enguany, la frase amb la que he sortit de casa -les poques paraules amb sentit que llegeixo abans de sortir i que em fan companyia- era una de Julien Gracq (l'any passat era de Lévi-Strauss i l'home va estar de pega).

Tantes mans per a transformar el món i tan poques mirades per a contemplar-lo.
I dalt del Turó del Maltall, més que pensar-hi, he tingut llarga estona per a fer-la efectiva mentre al cel d'enllà la ciutat començaven a passar coses.


I a l'alba és un temps on en passen tantes de coses que no cansa viure'l. Jo l'he viscuda enfilat al pedró del vèrtex geodèsic fins que ha sortit el sol.Baixant cap a casa per la carretera del Portell de Valldaura he pensat en tots els possibles sentits de la cançó que havia decidit per a musicar el vídeo. Aquesta preciosa versió de la Mariona Sagarra del Lo eres todo de les Vainica Doble que he volgut adreçar al món i al temps... suposo que també deu valdre per a ser dita dins d'aquests cotxes amb els vidres entelats (n'hi ha un a cada possible replà a banda i banda de la carretera). I he imaginat a una Europa despertant al nou any amb centenars de milers de cotxes enfilats així, a una Europa plena d'amants a les seves carreteres de les afores.

11 comentaris:

matilde urbach ha dit...

Waow i plasplasplas i bravo!

[sort que en Gracq ja és mort, que ens estalvia el naixement de la llegenda d'en Girbén, el malastruc!]

Eulàlia Mesalles ha dit...

L'alba té quelcom de màgic i preciós. Quina meravella, poder contemplar-la en un dia com avui, ventós i esbojarrat... M'agraden els dies transparents per culpa del vent.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Ja és ben meravellós que cada dia torni la matinada. I el vent hagi pentinat novament la Magarola.
Fites en el temps i en el camí: ens calen topalls.
Certament, un bon començament.

Allau ha dit...

Fantàstic, Girbén, que ens hagis portat l'alba als que dormíem com socs.

en Girbén ha dit...

AVÍS ALS COMENTARISTES:
En breu -o quan el Vimeo li doni la real gana- afegiré un bonic vídeo.

Clidice ha dit...

Gràcies, aquest any he hagut de fer la sortida tard. Sort de tu que ens proporciones la primera hora :)

Allau ha dit...

Girbén, li he passat les teves imatges a la Burg. En justícia, et passo ara les seves, preses des de Sant Climent del Llobregat:

http://lespiell.blogspot.com/2010/01/la-lluna-dahir-i-el-sol-davui.html

Clidice ha dit...

prop del camí vell de Can Sedó, a dos minuts de l'Església :)

en Girbén ha dit...

Un cop enllestida l'entrada de l'entrada d'any.
Matilde: Gràcies! I la tria de Gracq, apart d'oportuna, no ha sigut gens innocent.
Eulàlia: Una veritable meravella -com dius-, i que cada any vull compartir. Avui el cel era net a fuetades (prou que es nota al vídeo).
Allau: Tot i que a la 1 ja dormia com un soc a les 6 ja estava en marxa, frisós com cada any. Gràcies per adreçar-me a la Burg, i ja m'agradaria poder veure l'alba d'es de la finestra de casa!
Ah, ja veus que no he trigat a tocar le Vainica Doble!
Xiru: Gràcies, i del tot d'acord en la necessitat de topalls.
No dubtava del teu saber sobre les bondats de la Magarola. Ja saps: del Pirineu fins al Mar!
Clidi: Si t'hi fixes bé, ara he afegit una foto on és veu el primer sol d'enguany acariciant Esparreguera. Que potser vius a la part alta?

sarah ha dit...

He estat una estona tafanejant blocs amics, per primer cop aquest any.

No tinc dubte a dir que la teva entrada m'ha fet tremolar sencera, de dalt a baix, de fora endins...

Vaig anar a dormir tard i m'he perdut aquesta matinada que, de la teva ma, he pogut albirar... quina llàstima, quin desperdici no haver-ho viscut en primera persona, jo, que sóc una matinera compulsiva...

Al menys tinc les teves impressions, que, similars a les meves, em fan imaginar el que has viscut aquest matí, ben d'hora, en aquest petit infern, preiciós i contradictori, que és el barcelonès.

Tenim un any nou, ple de reptes, ple de matinades tan encissadores com aquestes que ens has regalat als ganduls.

Salut, Girbén, quin plaer i quina sort tenir-te una mica a prop...

en Girbén ha dit...

Gràcies Sarah! Aquest afany inicial serveix per a excusar-me de molts dies de ganduleria... Que passis un any ben propici!