Incendis Forestals


Em fot cosa de no dir l'actual temptativa de reorientació de la política cap a uns termes italians (on res importa més que la forja de l'opinió via l'okupació del temps televisiu); d'aquí que entengui com un cas d'oposició maligna el de la comissió de l'incendi d'Horta de St. Joan.
I no, no tinc cap sant de la meva devoció al govern al que vulgui defensar, sols tinc bona memòria...
A Horta van cremar 1440 hectàrees. Res comparat amb les desenes de milers de l'incendi del Bages-Berguedà del 94 o les altres desenes de milers del Solsonès del 98, just quan eren responsables del desgovern aquests denunciants d'avui. Tampoc caldria dir res de la imposició d'uns monopolístics tractants de fusta afins, a l'hora de comprar a cap preu tots els arbres cremats en els paorosos incendis dels 90. Un negoci rodó que no va esdevenir notícia. Un negoci pervers...
I no estic parlant d'oïdes, que conec el bramul d'un front de foc proper. Que així va quedar casa meva al 96:

10 comentaris:

Clidice ha dit...

Co ... rdills! :(

tens tota la raó, en aquestes coses de la gestió del territori no hi ha hagut cap govern, cap ni un ni de cap tendència, que ho hagi fet en benefici del territori ni dels seus pobladors, exceptuant-ne alguns "afins" al règim de torn.

Això si, molta televisió, molta declaració, molta mandanga, però des del ciment és molt fàcil dir-se: "veus, ja es fan coses" i creure que això dels boscos és un parc temàtic que obren quan volem sortir "a la natura" i que tanquen quan passa el cap de setmana.

De debò se't va cremar ca teu? quina putada! :(

Galderich ha dit...

El problema dels polítics és que la gent té memòria i llavors no en vota cap. Després al·lucinen (durant un dia!) de per què ningú els vota!
En fi, la memòria és el darrer que ens queda.

Sobre l'estat de casa teva; vols dir que aquí és on estava casa teva o és la part de jardí? Ho dic perquè la foto està presa des d'una finestra que reflecteix i en un principi pensava que realment casa teva havia quedat calcinada. O és així?
Sigui com sigui el foc s'ho emporta tot pel davant!

en Girbén ha dit...

Clidi Faria malament malparlant de tots els que s'ocupen del boscos. En sé de molts que hi posen tot el senderi i tot el cor.
Altra cosa, com bé dius, és l'ús malèvol que s'en fa des dels despatxos del polítics.
Això era una part del que fou ca meua entre el 88 i el 98.

en Girbén ha dit...

Galderich, el reflex és cosa de fer fotos de fotos (és que et fixes en tot!).
La meva parcel·la era tan extensa (1500 m2) com abrupta, amb un cingle al mig on estava adossada la caseta. "Només" se'm va cremar la meitat de dalt. Després em vaig comprar l'Enriqueta -la meva serra mecànica- i tot solet vaig fer net dels grans pins cremats.

Lluís Bosch ha dit...

Un testimoni terrible... I celebro que no fos la casa en sí, tot i que els pins cremats fan molta pena. El cas és que això està molt deixat, i aquest estiu podria ser antològic amb tota la massa forestal que hi ha per terra. I aquí, ni Ciu ni tripartit ni res.

en Girbén ha dit...

Diré una cosa, Lluís, que espero sigui ben entesa: No sé de cap espectacle més imponent que un front de foc descontrolat viscut en primera línia. He vist allaus importants i riuades que déu-ni-do però els incendis no s'han apagat, encara cremen per dins.
I no té res a veure amb que rosteixin una part de casa, això acabes entenent que és circumstancial.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Déunidó la que veu passar. És ben trist de veure't a la fotografia enmig de la desolació.
No frivolitzo, però vull recordar una escena d'aquella sèrie anglesa de televisió, el "Sí, Ministre", on l'alt funcionari aconsella al ministre més o menys així: "si vol que no se'n sàpiga la veritat, promogui una comissió d'investigació parlamentària."

en Girbén ha dit...

Xiru, després passa el temps i mes que oblidar-ho, que no pots, et queda una sensibilitat aguditzada i, alhora, un coneixement.
Esmentar, com fas, el "Sí, ministre" no en té res de frívol, és una opció ben lúcida de prendre-s'ho.

LEBLANSKY ha dit...

Doncs toquem fusta de cara a l'estiu que ve! Girbén, fa una pena brutal això de ta casa, ho sento molt, quina ràbia.

en Girbén ha dit...

Leb, vosaltres que teniu el bosc proper, no deixeu mai de vigilar. Tota manera, la cosa ha canviat molt aquests darrers anys, hi han lleis, s'exigeixen perímetres de seguretat nets, punts d'aigua...
La lliçó, poc o molt, sembla que s'ha après; després, veus cremar les cases de l'avançada Califòrnia o d'Austràlia, i penses en el deliri de pretendre una seguretat i una eficàcia absolutes.