L'amiga i el Saló

"En principio, el Salón me hizo pensar en multitudes voraces de viñetas, pero después me incliné por un tiempo de calma, de reflexión lectora, de intimidad. Que sea una chica... Bueno, me salió así."

L'Ana es va descuidar de dir que al seu cartell pel Saló d'enguany invocava, sobretot, la sensualitat lectora. És clar que a ella li surt tan així que mai en fa bandera i sempre defuig de proclamar-ho. Si ho sabré jo!

Si ahir vaig córrer a la presentació del 28 Saló del Còmic va ser per a poder abraçar-nos i concedir-nos una estoneta d'intimitat; bé som amics d'ençà la segona edició del saló i això són molts anys. I, al galop, vam enraonar de les coses importants: del ramat d'ases que campa per la seva muntanya de Cantàbria (adorables aunque enviciados y rebuznantes); dels problemes amb l'escomesa d'aigua, allà a la cascada de los Pozos de Noza; d'unes figueres desarrelades pels temporals; i, també, de guions futurs i d'editors europeus proclius als experiments (ya os presentaré y seguro que os vais a entender)...

* * *

De la roda de premsa també em va quedar un dossier, on s'explica tota l'activitat prevista, i un CD amb un paquet immens de vinyetes a gran format. Com que aviat tota aquesta informació estarà al carrer sols en destacaré el que més em crida l'atenció.

Hi haurà una exposició de l'Ana Miralles com a guanyadora del premi de l'any passat.

Si l'any passat li va tocar al Flash Gordon, ara podrem meravellar-nos amb els immensos originals del Prince Valiant del Harold Foster.
El Miquel Jurado s'ha afanyat a preparar l'exposició Els Ritmes del Còmic sobre les fecundes relacions entre els còmics i la música. Promet historietes, cartells, portades de disc...
Feia anys que Jacques Tardi no venia a Barcelona. Ara exposarà a l'adequat Refugi de Badalona i, a l'Institut Francès, tindrem la rara ocasió de veure l'espectacle Des lendemains qui saignent; una fusió entre el món bèl·lic de Tardi i les combatives cançons de la seva companya la Dominique Grange.
¿Veurem estrenada aquí la pel·lícula que Luc Besson ha fet sobre l'Adèle Blanc-Sec?
Bé, aquesta repassada es podria perllongar llarga estona... L'acabaré amb una altra de bona: l'exposició By Vázquez -on es presentarà un tast de la imminent pel·lícula El Gran Vázquez amb el Santiago Segura en el paper del dibuixant.

12 comentaris:

Galderich ha dit...

Déu n'hi do el munt d'activitats que s'organitzen!
Entre el Tardi i el Crumb i el blues el Leblansky no se la perdrà!

en Girbén ha dit...

Galderich, això era un micro-resum personal.
Més arguments: Diggie, Ha, Jeff Smith, Jock..., Shelton i Liberatore...; convidats d'honor: Holanda i Euskadi.
Sí, a alguns se'ls girarà feina.

Clidice ha dit...

uf! quina feinada se us gira! :P

en Girbén ha dit...

Clidi, és que ja t'hi veig: tornant del Saló carregada de llibres com una mula i, després, ajaçada llegint com la dona del cartell.

LEBLANSKY ha dit...

Girbén, gràcies pels trailer! El millor serà l'exposició dedicada al gran Manolo Vázquez. Quin geni! A veure si hi ha sort i la pel·li ha quedat digna.

Lluís Bosch ha dit...

Doncs segurament ja ens hi trobarem al Saló! Sempre que puc... I aquest any, a més a més, cal celebrar un cartell bonic i que trenca la tendència dels darrers.

en Girbén ha dit...

Mira, Leb, que en ve de gent de primera... I tu fixant-te amb el l'esbojarrat del Vázquez!
El llibre on dibuixa la seva vida és la cosa més trans i més penjada que s'ha vist: Ni els undergrounds californians!

en Girbén ha dit...

Lluís, et dono les gràcies en nom de l'Ana -un illot femení al mig del món mascle de còmic.
Tant el Tardi com Les serps cegues del Seguí amb guió de l'amic Fernandez Cava graten en temes cabdals: en les maleïdes trinxeres de la Primera o en la revolta impossible de la nostra Civil.

Robert ha dit...

Avui em sembla que hi ha un concert a favor de Radio Pica,..des de la distància tota la meva solidaritat. Visca Radio Pica...ara em llegiré el post.

en Girbén ha dit...

Mitchum, ets un cas: això d'escriure comentaris abans de llegir un post...
Ja vaig anunciar la festa de Ràdio Pica i m'afanyaré a fer saber-li la teva solidaritat.

Robert ha dit...

...tuché...

en Girbén ha dit...

Passa res, Robert, i la festa de radio PICA d'ahir va ser la nit èPICA que prometia. Ja t'ho explicaré.