La veritat la diu Cohn-Bendit

Passava pel bloc del Rafa Zaragoza -un músic que pensa, i molt!- i m'he trobat aquest discurs torbador del Daniel Cohn-Bendit. Ara passaré una temporada en companyia de músics i mirant el cel, però també pensaré en coses tan terrenals i evidents com les que profetitza el Daniel. Després d'haver concedit a Grècia uns préstecs draconians, França i Alemanya li han venut armes per més de 4000 milions d'euros. Unes armes que hauran de pagar tots els grecs.


8 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Impressionant Cohn-Bendit: fa bo de veure que aquell jove encara està actiu. I allò que diu fa posar els pèls de punta. Però també tinc la impressió que aquests auditori és patètic, i que això no va de cap manera.
Trec una conclusió: que darrera els grecs anem nosaltres.

Galderich ha dit...

També ho vaig llegir a una vecina i estic d'acord amb vosaltres. El que passa, i amb això coincideixo amb en Lluís, que el seu lúcid discurs (ep, sense llegir!) és escoltat amb indiferència... i així ens va!

en Girbén ha dit...

D'acord, el Daniel no té públic. No vull ni saber què estaven fent els indignes parlamentaris europeus... Però les canta tan clares!
I no llegeix, proclama el que tothom sap i ningú diu. Em sembla una peça memorable de la més digna oratòria política, d'aquella possibilitat que ens volen fer creure que ja no té sentit.

Rafael ha dit...

Merci, Girben.
Com m'agradaría que els discursos evasius, autocomplaents i sesgats dels nostres politics enfilessin aquesta via! Pero em temo que aixó no passará. RZ

Clidice ha dit...

Impressionant! potser l'únic que es pot fer és divulgar sense defallir.

maite mas ha dit...

Això sí que és parlar clar i presentar alternatives quan ens volen vendre que no n'hi ha cap més que les que exigeix i de la manera que les exigeix la Unió europea. Quins temps tan difícils per als treballadors... assalariats i autònoms. Tot el que havíem avançat ho perdrem en un parell d'anys.

SergiC ha dit...

Gràcies Girbén per difondre aquesta petita però efectiva 'dossi de veritat'.
No gaudirem de coses així a la televisió ni a d'altres mass media...

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Ja el mes de març la Comissió es va plantejar la creació del Fons Monetari Europeu, el text fundacional del qual s'espera tenir enllestit a la fi del present juny.
Rudi el Roig (ara el Verd), en aquest videu del 5 de maig no fa sino reblar el clau d'una fundació ja en marxa.:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5333560,00.html