2 al Rialb (3)

De bon matí, tornem a fer via riu amunt. Quan ens pertoca creuar-lo de nou, entomant el seu embat furiós fins als genolls, no puc estar-me'n d'assegurar-li a l'Oriol que, malgrat no practiqui, se li veuen maneres en la seva certesa en moure's pels rius. Sap que és veritat i, també, d'on li ve.


Aviat arribem a la boca del congost on ahir havíem deixat la piragua. Encara ens caldrà esperar una bona estona fins que el gran il·luminador no faci vibrar tot el braç que porta a la foradada que no veiem com passar.


Ens entretenim recordant la logística de quan sí varem poder; quan, mitjançant una llarga sirga doble, anàrem fer anar i venir el petit bot amunt i avall pel túnel fins a passar tots tres. I això tant a l'anada com a la tornada... El Dru ja es va espavilar solet... Que per alguna cosa, feia uns anys, la seva fidelitat l'havia empès a aprendre a nedar creuant, justament, aquest pas difícil. D'aquí li deuria venir la seva nul·la estima pel bany!


Au, que ja ens toca el sol! Posem-nos en acció que en tinc una de pensada!

20000 cm de viatge submarí from Jordi Girbén on Vimeo.


13 comentaris:

Clidice ha dit...

i ara de comandant Cousteau! la música i els rajos del sol dins l'aigua, emocionants! :)

Galderich ha dit...

Uf, un viatge de 20.000 cm. cap a la llum i la foscor per uns paratges que semblen morts i amb la vida que n'hi ha!

Espectacular!

en Girbén ha dit...

Clidi, això del rem tranquil (no parlo de fer de galiot) és tan impecable! El desnivell sempre és 0 i si et canses ja estàs ajaçat. Pots llegir, escriure, dibuixar..., no fer res o filmar un vídeo del fons.

en Girbén ha dit...

Galderich, tant o més que passejar m'agrada acompanyar als amics pels llocs que estimo. Una mica eco-Nemo, si ho vols, que, de d'ultratges, les aigües n'estan reben tants!

LEBLANSKY ha dit...

Oh, oh, oh, espectacular aquest vídeo que heu fet tu i l'Oriol. Per cert, mentre l'escoltava, intentava localitzar al meu cervell de qui era la música; em sonava a Tangerine Dream, però veig que m'havia equivocat: és del gran Nubla :)

en Girbén ha dit...

Leb, sobre el M.C.O. (Mètode de Composició Objectiva), etapa a la qual pertany la peça de fons, escrivia el Nubla: Mediante el M.C.O. la música opera en el estrato mental/anímico que produce/genera los mundos virtuales que se reflejan también en lo visual o lo literario, en un estrato no simbólico, sino sígnico. Por tanto, desprovisto de jerarquías perceptivas, mágico.

La Mètode sencer el trobaràs a http://www.hronir.org/MCO.htm

sànset i utnoa ha dit...

Quina bona pinta que fot tot això!

Quan fem alguna excursioneta per la zona, no et dic que no t'intenti plagiar...


*Sànset*

sànset i utnoa ha dit...

exceptuant el viatge submarí, clar.

*Sànset*

en Girbén ha dit...

*Sànset*, s'hi us calgués informació ja saps que me la pots demanar.
Ara penso que una petita part d'aquesta aigua perfecta, la que no acabarà sent captada pel Segarra-Garrigues, s'escolarà per les vostres terres de l'Ebre.

sànset i utnoa ha dit...

Però no la podrem gaudir com has fet tu!

És el problema que tenim amb el nostre riu...

*Sànset*

en Girbén ha dit...

*Sànset*, podeu gaudir del que a mi ja em resulta impossible, de la lluïssor novella d'un indret impecable.
I ja veus els problemes del vostre riu també són els meus.

Rafel ha dit...

El Forat de Bulí és un indret màgic. Més enllà del joc de l'aigua i la gea, la petjada antiga del ser humà resta gravada en les balmes y les runes engolides per la vegetació. I el profund parlar de la seva gent.

Robert N. ha dit...

Nice blog...good luck and have a nice day :-)


konto mlodziezowe