Astronomia a cobert

Cassumdena! Quina manera de ploure! De ploure o d'estar tapat, que, pel cas, ve a ser el mateix. Ja és tenir mala pata, la del pobre Josep (aka Faraón)..., deixar els seus mil afer per a conèixer el cel i que no hi hagi cel! Tanmateix, els eclíptics no som d'arronsar-nos davant les adversitats..., som de fer-hi front. Així, si se'ns nega el cel de veritat, fem una torta i hi arribem per vies indirectes.

Alguns dels camins indirectes d'accés celestial són el llibresc (els 200 i tants volums de la biblioteca exclusivament astronòmica del Toni), l'informàtic (els milers de webs i de documents que corren pel hiperespai), i la conversa de tota la vida. I ja us dic que hem practicat a fons tot aquest estol de possibilitats quedant-nos ben lluny d'exhaurir-les (amb una banda sonora fonamentada en la Dinastia Borja del Savall i la integral de la Cinematic Orchestra que el Josep ens ha descobert).

Un dia més de pluja, apart de pentinar entre tots a la bona de Boni (la gata del Toni), el Josep es va llençar de cap al fascinant món dels blocs. Això és collonut! -no parava de dir davant els primers progressos, i amb l'autoritat de tenir 3/4 del títol de periodisme a la butxaca. Tots li férem costat i allò va esdevenir un festival de punxes (de memòries USB) anant d'un portàtil a un altre. Si voleu saber el parer del Josep sobre aquests darrers dies podeu passar per la seva Pols Estelar.

Ahir, fugint de les nostres quatre parets -i de les partides a mort de
rummikub a l'espera de clarianes-, vam passar una tarda memorable al Cobert del Cérvol. En un parell d'hores el Josep es va polir un afer difícil amb aquella eficiència només accessible per la via pacient de l'ofici. Va seure a l'escambell de la bateria que els reis li havien portat a l'Aleix -l'hereu de Cal Sala-, i li va oferir un curs de bateria (a distancia i personalitzat -El que no has de fer mai, Aleix...-) en vuit capítols que el Toni va anar gravant en sengles vídeos. I tot sota l'ull sempre vigilant del cérvol que viu al cobert.

A fora la pluja seguia; com una maledicció pels pagesos que veuen perillar un gran any de cereal i com una nosa menor per a nosaltres.

19 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Jordi, aquesta tarda volia sortir a caminar i a filmar i no ha estat possible. Al Pallars un tel espès de núvol gris i ara pluja intensa... Tot i això, prefereixo el silenci a la tenpesta percussionista que ofereixes. M'ha cosatat tant d'aguantar que he tallat abas que acabés.

en Girbén ha dit...

Lluís, entenc que una bateria "a palo seco" i en diferit pugui esdevenir un plat adust. En directe va ser una lliçó magistral d'ofici, una alerta de tots aquells paranys que, inevitablement, l'aprenent tendirà a repetir.

Aris ha dit...

Ostres, ets tu qui toques?

en Girbén ha dit...

Aris, per la mort de déu, ara només faltaria que fos baterista!
Jo filmo enfilat a una escala i toca el Josep, l'actua resident de l'Eclíptica.

Galderich ha dit...

Jordi,

Hi ha qui es pot avorrir amb la pluja i n'hi ha qui en pot treure punta sense problemes. En fi, són dues categories de persones a tenir en compte.

I tens raó que hi ha música per a escoltar en directe.

PD. El cérvol, fantàstic!

"PACA" ha dit...

...això es una clase?...això es una lliçó!!!!!

Bon bataca,molt rapid i tècnic,per mi (oviament)un plaer sensitiu escoltar-lo.

...i el cèrvol es belluga al ritme!!!!!!

Salut i desplom (timagines un solo de bataca en algun cim petit?

Aris ha dit...

ah! ja em pensava jo, no perquè no puguis tocar, però mai havia llegit cap apunt de bateria...

en Girbén ha dit...

Galderic, la bateria exigeix la presència física més que cap altre instrument. No ens arriba tant per l'oïda com per tot la pell. Tant és així que el Josep ens parlava d'una extraordinària percussionista..., sorda de naixement!

en Girbén ha dit...

Paca, pensa que el seu grup actual (atleta) és un duo guitarra-bateria; ja imagines l'exigència que suposa.

El cim petit seria la Talaieta d'en Barbé, per a què les seques ressonessin per tots els Ecos (rollo el Timbaler).
Jo ja et pujaria un "tom" o un "crash", el bombo ja l'hissaries tu.

Enric H. March ha dit...

Poca cosa puc dir, més enllà que els dies de pluja, encara que molestos quan persisteixen, acaben portant moments densos que es resolen de forma inesperada.

Deixant el jazz a banda, quan a mitjans dels 70 vaig escoltar això em vaig enamorar de les tempestes.

Eduard Ariza ha dit...

No està mal. Això de tocar un instrument ho hauríem de fer tots en qualsevol pràctica.

"PACA" ha dit...

...per la gent que no sap "escoltar" la bateria o que hi troba a faltar "melodia" escolteu al meu bateria nº1:NEIL PEART (del grup RUSH)
...per qui vulgui escoltar la subtilesa d`un charles combinada amb la potencia D`UN METRÒNOM escolteu el meu bateria nº2:STEWART COPELAND (del grup POLICE)

...I qui vulgui sentir el "primitivisme",la furia i el ritme empastat,escolteu els meus 2 bateries nº 3:IAN PAICE / JHON BONHAM (dels grups DEEP PURPLE i LEED ZEPELIN)
...I EL TIMBALER DEL BRUC TAMBÉ!!!

(potser que la cauisa de tanta pluja sigui una bateria mal tocada...)

Elena ha dit...

La pluja també és música.
I la música de vegades sona com beneïda pluja.

Enric H. March ha dit...

Jordi, tens un premi.

en Girbén ha dit...

Enric, si penses en el nostre objectiu (el d'escrutar el cel profund amb finalitats creatives), aquests dies haurien sigut un fracàs si no ens hi haguéssim revelat.
Estar enrabiat i tenir una bateria a mà? Oli en un llum!!

en Girbén ha dit...

Eduard, si es vol, l'instrument amb què escrius -potser una ploma- també pot ser un instrument de percussió.

en Girbén ha dit...

Elena, benvinguda, d'ençà l'aparició de la música concreta són multitud les pluges que apareixen en composicions musicals.
I sí, quan et sents ressec no hi ha res com un bona pluja musical.

en Girbén ha dit...

PACA, pels comentaris que heu deixat l'Ian Paice mereix dues mencions d'honor...
Com ja he dit, la bateria exigeix directe.. Els vídeos poden estar bé però s'hi perd bona part del batec... D'aquí que m'estimi més escoltar a alguns dels bons bateros de casa: al Quico Samsó, a l'Arnau de la Bèstia Ferida, al Josep-Faraón d'Atleta, al...

"PACA" ha dit...

ian pace i neil peart i stewar copeland...ELS HE TASTAT EN DIRECTE!!!!!!!
...SANTI ARISA,PAU BOMBARDO...(TOTS DE CASA) I PERQUE NO:EN PACA!!!!