Flors d'un dia


Observeu quin desfici floral. I així, dia rere dia, i sempre distint. Perquè els hibiscs ja ho tenen això de no repetir-se; són com aquells blocaires que cada dia ofereixen un nou apunt. Després d'anys d'estudi hem constatat una tendència a la floració senar. En desconec el motiu però ahir n'eren 11, i abans d'ahir 7, i no 8...  El que mai s'havia vist eren aquestes 19 flors alhora, un rècord que només persistirà fins el vespre.

9 comentaris:

Sícoris ha dit...

Efímer i senar: La meravella no casa gaire amb quadratures dels cercles i altres previsibles previsions.

Allau ha dit...

Perdona, Jordi, la manca d'atenció: les flors que es tanquen, es tornen a obrir l'endemà?

en Girbén ha dit...

Si, Sic, i són tan "aloha" les flors de l'hibisc. Només faltaria que fossin mengívoles, com el deliciós saüc arrebossat...

en Girbén ha dit...

No, Allau, així d'efímeres són. A la foto despisten les tancades i ja músties del dia abans. De fet les flors segueixen un cicle circadià: ara, s'estan obrint les d'avui(unes 10 o 11), i al vespre es tancaran per sempre. Resulta misteriós aquest afany estèril, perquè aquí no apareix ni fruit ni llavor, i perllongat, d'uns centenars de flors cada temporada (de maig a octubre).

Enric H. March ha dit...

Quin desfici! Quina insistència! Quina mena de plaer deuen obtenir en aquest esclat vital?

en Girbén ha dit...

Es tracta, Enric, d'un plaer mutualista.
Consta en algun racó del bloc que, després d'arxivar totes les del 2009, aquell any es van obrir 159 flors. I ara aquesta xifra l'assolim en una quinzena... Nosaltres el cuidem, li tractem el pugó, l'adobem, i ell ens ho agraeix amb bellesa.

Clidice ha dit...

els senars són els nombres de les flors. Se m'ericen els pèls del clatell només d'imaginar-me un ram amb les flors parells. Anatema! I això, les plantes en són conscients i aplicades ^^ (com mola això d'inventar-se lleis naturals!)

Abraçada

en Girbén ha dit...

Oi tant que mola, Clidi! La pega és que la natura té més oïda que no ens pensem i sembla que l'hibisc de casa sigui lector del Foravial... Com volent desmentir la llei dels senars que insinuava, s'ha girat als parells i ahir n'eren 10, les flors, i avui 8.

Clidice ha dit...

caxis! amb hibiscs tan poc col·laboradors no hi ha manera de fer ciència seriosa! ^^