El "No tornaré" veurà la llum.

Si se'm fa dir la banda sonora del darrer any, la companyia constant d'aquest temps de canvis importants, sens dubte aquesta ha sigut el projecte del "No tornaré a ser socràtic", el segon disc de la Domèstic Tick Band; un grup de fantasia, de la fantasia casolana del David Picó.
Després d'haver-li fet la portada, i un videoclip, del "llefiscós i serpentí" -el seu primer disc-, l'amic David va considerar que pagava la pena continuar la col·laboració, i m'oferí ser un primer oient del material que preveia composar. I valga'm amb quina fertilitat s'hi va posar, com es veia que hi havia gana! Perquè he anat acumulant successives versions de l'invent, amb un número creixent de temes. Al final n'han quedat 22, que ja és un bon munt, però n'haurien pogut ser un grapat més.


De la portada -que vam decidir conjuntament, i que coincidim que funciona-, vull explicar l'instant eureka de l'aparició de la imatge. Vesprejava i l'Anna m'apareix a la terrassa amb aquest peixet voraç (en una parada de l'Abaceria on tenen peix de tarda havia encertat uns irresistibles, i ara ben rars, llucets talla XXS). En un moment ja havia muntat l'escenari amb materials de fortuna: la lluminosa espiral de ràfia d'IKEA de la taula de fora. Mitja dotzena de macrofotos -escurant la darrera llum- més tard, i el llucet protagonista ja restablia el seu destí; camí de la paella ben enfarinat.

Si explico tot això és perquè estem de celebració. Ja és una petita festa veure com els afanys traspassen l'estat de promeses i arriben a bon terme. Amb el disc ben planxat i embolcallat, el David m'anuncia que en farà la presentació:

Dissabte 29 a les 20 hores. Llibreria Calders (passatge Pere Calders 9). Entrada gratuïta.
M’encantarà saber que vindreu, sigueu o no socràtics.
Sòcrates en saber-ho ha dit: “només sé que no sé res… que m’impedeixi venir”.

Aquí ho deixo dit. Ja veieu el to jocós que gasta i la bondat del lloc on s'esdevindrà la cosa... La Llibreria Calders!

Com que avui això resulta la mar de fàcil, si algú té interès en saber com sona aquest "No tornaré a ser socràtic" pot fer-ne un tast al bandcamp de la Domestic. I en aquest recolze de la xarxa es pot llegir una extensa entrevista als membres de la banda.

2 comentaris:

Enric H. March ha dit...

Si el contingut està a l'alçada de la portada, la festa serà completa!

Sergi C ha dit...

Ja havia llegit l'excitant entrevista als misteriosos components de la banda. Quin personatge el David Picó aquest, entre les apreciacions nietzcheanes del paisatge i l'autoentrevista de la presentació del disc...
Confesso que la seva música no es correspon amb les meves preferències, però gràcies a aqueste entrada que descobreixo això del bandcamp.
Renoi quina cosa!
Pagar pel disc el que creus convenient, i fins i tot vinils!
M'acabo d'enganxar a l'etiqueta punk...