El pla B

No passa sovint que s'acumulin fins a tres plans d'acció en un mateix dia. Llavors toca, sembla el més honest, procedir per ordre rigorós de recepció. Primer era anar a "picar gel",  en unes cascades perdudes en el confí més remot de l'Aran, amb una colla de muntanyencs de la vella escola. Prometedor, per l'acció sobre el fred del glaç, per l'escenari grandiós i per les hores de feliç conversa... Però, ai, les condicions a muntanya ho són tot, elles manen i no admeten fer-hi broma. Si el risc d'allaus segueix alt, si arriba un front, millor serà un altre dia. D'aquí el pla B, més distint impossible. Diferent és acabar a la B del Luz de Gas, celebrant por todo lo alto els 50 de l'amic David; un paio que no és rònec i trist sinó tot el contrari. I magnànim és celebrar la cinquantena cantant amb els Nainonain ; una banda de rock potent i flexible: una italianada de l'Elvis, un Bowie "stardust", una "estatua" dels Futura i, ja per reblar el compendi, un memorable "Si els de puta volessin... " del Quico... També cal ressenyar l'estrena sorpresa del videoclip oficial del tema "No tornaré a ser socràtic" del mateix David. Una filigrana de producció és, en secret rigorós, aconseguir que potser una trentena d'amics hi apareguem cantant. Com a festa, jo diria que va ser de les delicioses. 

I l'endemà, per compensar, amb l'Anna fem estada a Castellterçol. Tranquil·litat i silenci, d'estar-se vora del foc amb una feinada immensa. La feinada de començar a consultar el gran llegat del seu pare. Brrr, quina casa-museu per triar i remenar! Aquí un equip de música de primera... i aquí unes lleixes amb, no deu ni vint, amb centenars de vinils de totes mides. Vols alguna cosa clàssica? Què tal aquesta caixa antològica de la catalana, amb portades exquisides del Jordi Fornas...

O potser vols la Rei Lear cantant Brecht,  a l'Espert retratada per l'Oriol Maspons... I així seguiríem durant hores i hores.

També hi ha l'opció de passar per la biblioteca i triar i remenar. Una mica acovardidor resulta mirar-s'ho. Caldran anys de lectura! Fixa't aquestes peces dels Llibres del Mall: Les vora mil pàgines de La Fontaine o Les Flors del Mal, ¿per qui et decantes? Millor un TBO: el fascinant "Saigon-Hanoi" del Cosey?

Millor serà una mica de 3D, de visió en relleu... L'Anna diu que la de l'Alibabà li encantava...

Aquí s'imposa escoltar l'Estranya joguina dels Falsterbo 3.

Diria que els amics "Galeristes d'imatges" hi sucarien pa amb aquest llegat.

6 comentaris:

Enric H. March ha dit...

El teu apunt coincideix amb l'exposició POPCÈNTRIC
50 anys de pop català, de l'Arts Santa Mònica. Vés a fer-hi un cop d'ull i et semblarà que ets a Castellterçol.

Galderich ha dit...

El Popcèntric pot estar molt bé però a Castellterçol remenant en viu i en directe tot el llegat d'una època... Plegar les cases dels pares te aquestes coses, la tristor i l'alegria de retrobar l'ali-Baba o el que calgui!

Ja esteu fent donacions virtuals!

en Girbén ha dit...

No et pensis, Enric, que a Castell hi hagi gaire pop. La majoria és d'un to més clàssic.

en Girbén ha dit...

Oi tant, Galde: t'encaterines d'una de quan Tom Jones tenia tota la veu i pots escoltar-la tantes vegades com et plagui.
I algun donatiu no et dic que no el fem.

Clidice ha dit...

Malgrat tot, pel seu origen, quina enveja la feinada!

en Girbén ha dit...

Clidi, conscients que és infinita anirem fent sense pressa. I sempre pensant que tard o d'hora també nosaltres llegarem una bona feinada.